01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 >>
 

Brand in de TV-toren in Hoogersmilde

22-07-2011 | De werkzaamheden zijn hervat

De Mammoet kraan gaat de klus doen
 
 
 


22-07-2011 | Noodmast Assen morgen rond het middaguur on air met Digitenne van KPN

KPN begint morgen rond het middaguur met het uitzenden van Digitenne vanuit de noodmast op het kazerneterrein in Assen. Dat liet het telecombedrijf gisteren weten. De mast zal de ontvangstproblemen van Digitenne voor het grootste gedeelte van Drenthe en omstreken oplossen, aldus KPN. De radiozenders RTV Drenthe en Slam!FM zouden dit weekeinde ook verhuizen naar de mast, maar dat is uitgesteld tot halverwege volgende week voor een extra kwaliteitscontrole. Bron. Wanneer de zenders van de publieke omroep in de lucht komen is op dit moment nog niet bekend.


22-07-2011 | Noodzender Radio 1 Klazienaveen op 103.8 MHz vanaf "nieuwe" FM locatie

     

22-07-2011 | FM kavel A7 onverdeeld


 


Bij de publieke en commerciŽle omroepen zijn door de brand en instorting van de zendmast Smilde ontvangstproblemen in het noorden en oosten van Nederland ontstaan. Om de ontvangstproblemen voor de luisteraar te verminderen worden voorlopig frequenties van kavel A7 en A8 ingezet om de ontstane gaten in de dekking te vullen. Dit is mogelijk omdat voor kavel A8 op dit moment de uitgifteprocedure nog loopt en kavel A7 onverdeeld is gebleven. Uit kavel A8 worden na het ingaan van de vergunning geen frequenties meer gebruikt. De frequenties uit kavel A7 kunnen worden ingezet zolang deze nog niet is uitgegeven. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie beraadt zich over de verdeling van kavel A7. In haar overwegingen zal, naast het beleidsdoel van digitalisering, ook de ontstane situatie ten aanzien van de zendmast in Smilde worden meegenomen. Bron.


22-07-2011 | Vandaag een week geleden,  brand in de toren met als gevolg het instorten van de mast...

WAT ER OP DIE DAG GEBEURDE, KIJK OP PAGINA 03 YouTube

NU.NL
 

22-07-2011 | Schade zendmast Hoogersmilde loopt in de miljoenen

HOOGERSMILDE - De schade aan de zendmast in Hoogersmilde loopt in de miljoenen euro's. Dat zegt woordvoerder Stefan Wesselink van Novec, de eigenaar van de metalen mast. "Alleen al de kostbare zendapparatuur in de mast en betonnen toren is een kapitaal waard."

Een echt goed beeld van de totale schade heeft Novec nog niet. "Daar zijn we ook nog helemaal niet mee bezig. Onze eerste prioriteit is het veilig maken van het gebied rond de toren en het zo snel mogelijk herstellen van het radioverkeer." Met tientallen mensen worden beton en staal bij de toren opgeruimd. Novec zet maandag groter materieel in.

Het bedrijf had de noodmast die op het kazerneterrein in Assen is opgericht in opslag in Flevoland. "Dat kost ons dus niets, maar het vervoer en het overeind zetten en inrichten van de mast met zendapparatuur kost wel weer geld", meldt Wesselink. Novec hoopt dat KPN en de Nederlandse omroepen zondag via die mast weer normaal kunnen uitzenden. Schadeclaims van deze bedrijven heeft Novec nog niet ontvangen.

Woordvoerder Wesselink gaat ervan uit dat de schade aan de betonnen toren verder meevalt en dat daar weer een nieuwe mast op kan worden gezet. "Maar eerlijk gezegd zijn we ook daar nog niet mee bezig. Het opruimen en de noodmast in Assen hebben voorrang en nemen al onze aandacht in beslag." Volgens Novec duurt het nog weken voordat het definitieve oordeel daarover komt.

Inwoners van Drenthe die na het instorten van de zendmast bij Hoogersmilde geen televisie meer hebben, vragen bij elektronicazaken naar alternatieven. Ze missen vooral de Tour de France. "Zij kijken vooral naar satellietontvangers", laat Erik van der Horst, eigenaar van elektronicaspeciaalzaak EP Baas in Assen weten. Hij merkt een aanzienlijke toename van de interesse in dit soort ontvangers. Momenteel is nog niet duidelijk wanneer het Digitenne-signaal precies weer in de lucht komt. Dat kan nog wel twee weken duren.

Foto: ANP/Vincent Jannink: Bewoners die door de brand niet meer over de weg bij hun boerderij konden komen, legden een pont in de Beilervaart.

Bron: http://m.dvhn.nl


22-07-2011 | Noodzendmast in Assen geheel geplaatst

Het bovenste deel van de noodmast op het terrein van de Johan Willem Friso kazerne is woensdag rond 20:30 uur geplaatst. Het wachten is op de zendinrichting voor verbetering van de ontvangst van de publieke landelijke en regionale stations.

Omwonenden hebben een uitnodiging ontvangen voor een bijeenkomst bij de kazerne, vanavond om 19:30 uur. Zij kunnen op vertoon van een legitimatiebewijs en de uitnodiging het kazerneterrein betreden. De eerste FM-signalen kunnen mogelijk vanaf zondag worden uitgezonden via de noodmast. (Foto: Geert de Graaf) Bewoners van straten rond de zendmast in Hoogersmilde zijn door burgemeester Broertjes bijgepraat over de stand van zaken. Dit gebeurde dinsdagavond tijdens een bijeenkomst over de herinrichting van het gebied, die al op de agenda stond. De beheerders van de toren en de zendmast hebben al gemeld dat de mast opnieuw wordt opgetrokken.

Inmiddels heeft de politie het onderste deel van de toren vrijgegeven voor verdere werkzaamheden. Voor publiek en media is de toren en directe omgeving niet toegankelijk, in verband met de veiligheid.

Bron: http://www.rtvassen.com

   


22-07-2011 | 'Rampmast' Hoogersmilde vanaf maandag ontmanteld

Foto ANP

AMSTERDAM - De vrijdag deels ingestorte toren in Hoogersmilde wordt vanaf maandag ontmanteld. Er hangen en liggen nog veel losse stukken aan en rond de mast. "De veiligheid staat voorop, we zijn nu bezig de volgorde van het werk te bepalen", meldt een woordvoerder van toreneigenaar Novec donderdag.

Beton
Kabels en stalen delen die nog aan het beton hangen kunnen van de mast vallen, stelt de zegsman. "Daarom maken we nu een plan van aanpak met het bergingsbedrijf." Maandag beginnen de grootschalige werkzaamheden aan de toren die voorheen bijna driehonderd meter hoog was.

Noodmast
De noodmast op een kazerne in Assen van een meter of honderd is woensdagavond overeind gezet. Momenteel wordt de zendapparatuur van klanten en providers in de mast 'gehangen'. Dat duurt 'sowieso' tot zondag. Dan zijn alle zenders weer in de lucht, maar het bereik is nog niet volledig als vanouds.

NU.NL
 

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 >>
 


Alle legale Radio en TV Zenders in Nederland