<< 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 >>
 

Brand in de TV-toren in Hoogersmilde

25-08-2011 | PowNed Oorzaak brand Hoogersmilde geheim!

De oorzaak van de brand in de zendmast te Hoogersmilde is bekend, maar beheerder Novec wil niet zeggen wat er is gebeurd. Dat ontdekte RTV Utrecht in een gesprek met een woordvoerder van Novec.

PowNed Oorzaak brand Hoogersmilde geheim!

De zendmast stortte op 15 juli jongstleden deels in nadat er brand had gewoed. Novec weet inmiddels wat er voorafgaand aan de brand is gebeurd, maar wil die informatie niet delen.  Of er een link is tussen Hoogersmilde en de brand die eerder op de dag in de zendmast te IJsselstein woedde, wilde Novec evenmin zeggen.  Bron: http://www.powned.tv

25-08-2011 | Oorzaak zendmastbrand Hoogersmilde geheim

Censuur! De oorzaak van de grootste radiotorenramp in de complete geschiedenis van Hoogersmilde wordt onder de pet gehouden. Volgens RTV Utrecht weten alle betrokken bedrijven hoe de brand + instorting plaats hebben kunnen vinden, maar vertikken ze het de informatie openbaar te maken. U moet weten: ongeveer iedere strekkende meter in die toren heeft een andere eigenaar.

En al die partijen hebben elkaar de afgelopen tijd achter de schermen de schuld gegeven. Volgens NOVEC - eigenaar van de stalen mast die naar beneden is gekomen - is het allemaal de schuld van Broadcast Partners, een soort kabelboer voor radiostations wiens inferieure kabels oververhit zouden zijn geraakt en zo de brand hebben veroorzaakt. "Nonsens!! roept Alticom, eigenaar van de betonnen toren. "professionele dikke kabels vliegen niet zomaar in de fik!" Welles! zegt reaguurder Ron van der Kruit bij RTVutrecht: "Ik ken mensen die er werken en die zeggen ook dat BP met goedkope materialen werkt!" De ruzie liep zo hoog op dat er vandaag een kort geding zou dienen, maar dat is nu afblazen omdat de betrokken partijen "tot een akkoord zijn gekomen om de gerezen problemen rond de zendmasten met grote voortvarendheid op te lossen". Maar het hoe en waarom blijft dus lekker geheim.

Dat houdt de geruchtenstroom natuurlijk lekker in stand. Misschien waren het wel Q-music-hatende muziekliefhebbers die expres bovenin een oud waterkokertje aan hebben laten staan. We mogen het niet weten. Eerdaags draait NOVEC ongezien het zendvermogen omhoog en dan exploderen alle radio's in de Randstad met de kracht van een miljoen KPN-prijsverhogingen. Zomaar ineens. Zonder reden. Hoogste tijd voor een brede maatschappelijke discussie over de gevaren van dergelijke gedateerde media. Bron: www.geenstijl.nl

 


25-08-2011 | 'Oorzaak zendmastbrand Hoogersmilde wordt stilgehouden' .

De oorzaak van de brand in de zendmast in Hoogersmilde is al bekend, maar zendmastbeheerder Novec houdt die informatie voorlopig voor zichzelf. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen RTV Utrecht.

De zendmast in Drenthe vloog op 15 juli in brand. Eerder die dag was er ook al een kleinere brand in de zendmast in IJsselstein. Of die branden met elkaar in verband staan, is nog niet bekendgemaakt. Volgens de regionale zender weten de betrokken bedrijven inmiddels wat aan de brand in Hoogersmilde vooraf ging, maar hebben ze samen besloten dat stil te houden.

Delen van het land moesten het vanwege de brand urenlang stellen zonder radio en televisie via de ether. De problemen ontstonden door de brand in twee zendmasten. In Hoogersmilde stortte de mast door de brand deels in. In Lopik woedde een kleine brand. (via oa NU.nl en RTV Utrecht.

Bron: http://www.mediamagazine.nl

 


25-08-2011 | Kort geding Broadcast Partners - NOVEC opgeschort

NOVEC en BP zijn gisteren tot een akkoord gekomen om de gerezen problemen rond de zendmasten met grote voortvarendheid op te lossen. Partijen hebben een partij gevraagd om te gaan bemiddelen. Hiermee is het kort geding, dat vanmiddag zou dienen bij de rechtbank Rotterdam, vooralsnog van de baan.vPartijen streven na zo snel mogelijk weer veilig op vol vermogen uit te kunnen zenden en veilig herstel van het volledige FM-zendbereik vanaf de locaties IJsselstein en Wieringermeer. De zendmast IJsselstein, die een cruciale rol speelt in de radiodistributie zal daarbij voorrang krijgen.

Alle partijen zetten zich maximaal in voor deze bemiddelingspoging om met zo groot mogelijke snelheid tot een oplossing te komen. In het belang van een succesvolle uitkomst zullen betrokkenen daarom gedurende de bemiddeling verder geen mededelingen aan de media doen. Bron: www.perssupport.nl
 


25-08-2011 | Kort geding BP/Novec van de baan.

Het kort geding over het beperkte zendvermogen van de zendmast in Lopik is van de baan. Dat meldde een woordvoerster van de rechtbank in Rotterdam, waar de zaak vanmiddag zou dienen tegenover persbureau ANP.

De partijen Broadcast Partners en Novec gaan volgens haar eerst nog eens samen om de tafel zitten. Na de brand op 15 juli is het zendvermogen van Lopik beperkt tot 10 procent. Als gevolg van de noodmaatregelen zijn publieke en een aantal commerciŽle radiozenders in delen van de Randstad en Brabant niet of slecht te ontvangen. (ANP/Redactie) Bron: www.mediamagazine.nl


foto: http://www.flickr.com/photos/edwinvanstenis
 

 << 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 >>
 


 

Alle legale Radio en TV Zenders in Nederland