19 mei 2024

FM AVALA
☆ 95.3/97.6/98.5/101.4/104.0 ☆ Simulacija prijema od 1986.- 1999. godine u Beogradu.

19 december 2023

Who Has The World’s Biggest Christmas Tree?

11 november 2022

Exploring a 1 MILLION Watt FM Tower

2 augustus 2021

HET HOOGSTE ZENDERSTATION VAN TURKIJE TRT ÇAMLICA-TOREN VERNIETIGT 165 METER 

Het bovenste deel van de 165 meter lange toren is 20 meter glasvezel, waar het antennegedeelte begint, en daar is het gedeelte waar de antennes op een stalen buis van 20 meter worden geplaatst.

Met behulp van een 500-tons Mobiele Kraan werd het vezeldeel in 7 stukken gesneden met behulp van de Charged Spiral, met een draagvermogen tot 165 meter, niet meer dan 1-1,5 ton, en werd geleidelijk neergelaten met een kraan.

De 20 meter lange stalen buis werd opnieuw geleidelijk in 4 stukken gesneden, dit keer met de zuurstofbron, en neergelaten door verbinding te maken met de mobiele kraan door de stropgaten voor de gesneden stukken te openen.

Onder het 20 meter lange stalen buisdeel bevindt zich een 32 meter cilindrisch, gewapend betondeel. De geschatte lengte van het derde stuk, gelegen op de top van de toren na het 20 meter lange stalen gedeelte, is 32 meter en is gebouwd in gewapend beton.

Eerst werden de staalprofielen in dit 32 meter lange stuk gesneden en neergelaten met behulp van de zuurstofbron, waarbij de kraan werd afgesteld op 125 m hoogte.

Op deze hoogte werden cilindrische stukken gewapend beton in lengtes berekend op basis van het hijsvermogen van de kraan gezaagd met behulp van de ‘Core Drilling’-methode.

Om deze operaties uit te voeren, werden staalcomposietplaten gelast op het interne massieve staal van de bestaande toren, waarop de Core Machine en de arbeiders konden staan, en werd de vloer gevormd.

Het 5 m lange stuk met een diameter van 2,2 m van buiten naar buiten en een wanddikte van 35 cm, dat de verbinding vormt tussen het 20 meter lange staalprofiel en het 32 meter cilindrische gewapend betonnen profiel, werd verlaagd door opdeling in 4 gelijke delen vanwege de hoge staaldichtheid. De volgende stukken werden verzaagd als hele cilindrische stukken met een gemiddelde lengte van 3-3,5 m en een diameter van 2,2 m van buiten naar buiten.

In het middelste deel van de toren bevindt zich een gewapend betonnen deel met een hoogte van circa 4 meter en een diameter van circa 5 meter, van binnenuit conisch uitlopend en aansluitend op het 32 meter lange schachtdeel.

De betonnen delen van de vloeren van de lagere balkonvloeren werden verpletterd met 10-tons en 1-tons minimachines, en de versterkingen die eruit kwamen en de stalen balkonkolommen en -balken die van buitenaf werden ondersteund, werden doorgesneden met zuurstof, en de omliggende van dat deel van de toren werd schoongemaakt.

Sloop van gewapend beton / sloopwerkzaamheden met een buitendiameter van 5,15 meter, een hol conisch stuk met een omtrek van circa 32 meter werd gezaagd en verdeeld in 6 gelijke delen verticaal en horizontaal met behulp van de ‘Wire Cutting Method’ afhankelijk van de belasting die de kraan tonnage op dat moment aankan.

De totale massa van 161 ton is genomen als 6 stuks met een lengte van 5,3 m met daarop een normaal cilindrisch stuk van 1 meter.

In dit deel van het gebouw is de buitendiameter van het gewapend betonnen lichaam van de toren 5 m, de wanddikte 35 cm en de geschatte hoogte 12 m.

Met het verwijderen van het conische deel van 5 meter met dicht beton en het breken van de balkons zijn we afgedaald naar 90 meter.

We hebben het cilindrische stalen platform met een lengte van 6,3 meter en een diameter van 4,85 meter, dat we eerder begonnen te produceren, voltooid vanaf een hoogte van 90 meter.

Met dit platform hebben we een werksysteem van twee verdiepingen ontwikkeld. Met onze draadsnij- en kernboormachines zetten de arbeiders hun knipwerkzaamheden op dit platform voort tot op de onderste 24 meter.

Van 90 m hoogte tot een bepaald niveau, voltooiden we de verticale sneden met Saw, de horizontale sneden met Wire (Touw) en de katapultgaten met Coring, en gingen door met zagen en boren.

Een conische structuur werd gevormd door de wanddikte van gewapend beton met 1 cm te vergroten voor elke 5 m lengte vanaf het conische gedeelte van 4 m en geleidelijk de binnendiameter van de torenmuren te vergroten, vooral met een uitzetting van 35-70 cm elke 5 m naar beneden vanaf de 55 m hoogte.

Door elk conisch stuk in 3 gelijke delen te verdelen, snijden we het in ongeveer 6 m lang met behulp van een platform waarbij de wanddikte en binnendiameter toenemen, door verticaal tot een bepaald niveau te zagen, draad horizontaal te knippen en vervolgens te gebruiken de draadsnijmethode zowel verticaal als horizontaal te versnellen.

Het middelste deel van de toren is een deel van gewapend beton met een conische vorm dat ongeveer 40 meter hoog is en naar boven toe smaller wordt. We zijn gezakt naar 29 meter met ons 5 meter lange stuk dat we vanaf 34 meter hoogte hebben gehaald.  Omdat de gieklengte van onze graafmachine 26 meter is, zakten we naar 24 meter in de toren.

Aan de onderkant van de toren bevindt zich een conisch deel van gewapend beton met een hoogte van ongeveer 30 meter. De demontage/sloop van dit onderdeel is uitgevoerd met behulp van hoogbouwmaterieel en graafmachine.

Ten slotte werd de resterende 30 m lange constructie van gewapend beton verzwakt met graafmachines en werd de sloop voltooid door middel van een kantelmethode.

11 december 2021

De Grootste Kerstboom ontsteking 2021

6 oktober 2021

Bilsdale transmitter: Fire-damaged TV mast demolished

A huge TV and radio mast which was irreparably damaged by fire has been felled in a controlled demolition.

The Bilsdale transmitter caught fire on 10 August leaving more than 600,000 homes across Teesside, County Durham and North Yorkshire without a signal.

Arqiva, which operated the 1,030ft-high (314m) mast on the North York Moors, said it “acted quickly” to demolish it while weather conditions allowed.

A temporary replacement tower is due to be made operational next week.

Arqiva Mast Dismantling

5  september 2021

De RTBF installeerde afgelopen week nieuwe DAB+-antennes op de zendmast in Profondeville, halverwege tussen Namen en Dinant. Daar kwam het nodige spektakel bij kijken, want voor de klus werd een Zwitserse helikopter ingehuurd.

De RTBF-zendmast in Profondeville is 163 meter hoog en bevindt zich op een
hoogte van 252 meter tegenover de zeespiegel. De mast staat op de heuvel 7
Meuses in het dorpje Rivière, waardoor de zendersite meestal wordt aangeduid als
7 Meuses. Overigens ook toeristisch een aanrader, want je hebt er een
spectaculair ‘point de vue’. Lees het hele verhaal bij RadioVisie.eu 

Gerbrandytoren: De grootste kerstboom van Europa

In de koude decembermaand wordt de Gerbrandytoren in IJsselstein omgetoverd tot een feestelijk geheel dat van mijlenver te zien is. De toren is 372 meter hoog, hoger dan de Eiffeltoren. Hoewel het niet echt een kerstboom is, wordt het wel officieel erkend als de grootste kerstboom van Europa. 31 december 2019

The biggest christmas tree of Europe, Gerbrandytower IJsselstein, The Netherlands

Een kleine impressie van de Sunset (mini)meeting van drone fanatics. An impression of the (mini)sunset meeting of drone fanatics. Dit keer vlogen wij bij de Gerbrandytoren in IJsselstein, aka de grootste kerstboom van Europa. This time we were flying around the communications tower, Gerbrandy tower in IJsselstein the Netherlands. The biggest christmas tree of Europe. 30 december 2019

SK Inerflex blusgasinstallatie voor Gerbrandytoren – Saval B.V. (2019)

De Gerbrandytoren, ook bekend als Zendmast Lopik, is met 372 meter de hoogste  constructie van Nederland. Het is een van de belangrijkste zendmasten van Nederland voor FM-radio, televisie en alarmeringen van hulpdiensten. De toren bestaat uit een betonnen toren van ongeveer 100 meter hoog, daarop een stalen mast van 260 meter en een antenne, waardoor de totale hoogte 372 meter is. De stalen mast heeft een diameter van 2 meter, weegt 235 ton en wordt door tuidraden gesteund. De stalen mast hebben wij voorzien van een nieuw detectie- en blusgassysteem.

6 september 2017

How do we maintain communication masts?

Rondleiding Gerbrandytoren Fotowedstrijd IJsselstein

Op 6 december 2017 waren de prijswinnaars van Fotowedstrijd IJsselstein uitgenodigd voor een rondleiding op grote hoogte boven IJsselstein in de Gerbrandytoren. Eigenaar Alticom Datacenters opende voor één keer de deuren tot de inmiddels wereldberoemde toren.

Alticom Toren Loon op Zand
2015

29 januari 2015

Van Rossem Vertelt: Zendmasten

23 april 2015

Hoogste toren van Nederland… | Het Klokhuis

1 april 2014

Sprengung des Sendemasten Harburg

Sprengung des Sendemasten Harburg (Sender Hühnerberg in Schwaben)

Am 1. April 2014 wurde der Sender Hühnerberg bei Harburg in bayerisch Schwaben gesprengt. Er sendete folgende BR-Programme: 91,9 Bayern 1 (Schwaben) 96,1 Bayern 2 (Südbayern) 99,5 Bayern 3 93,1 BR-Klassik 107,6 B5 Aktuell Außerdem wurde noch ein privates Programm ausgestrahlt: 95,6 hitradio.rt1 nordschwaben Bis zur Eröffnung des neu gebauten Senders im Herbst 2014 wird von einem Kran aus gesendet. Bis Herbst 2013 wurde der Digitalradio-Kanal 12D ausgestrahlt. Während der Kran in Betrieb ist, wird vorrübergehend der Digitalradio-Kanal 11D des BRs ausgestrahlt. Bericht: a.tv aktuell vom 1. April 2014

Sprengung des Hühnerberg Funkturms bei Harburg (Schwaben)

Sprengung des Hühnerberg Funkturms bei Harburg (Schwaben) incl. Opferkamera!

Sendemast Kreuzberg – Sender, Sendeanlage, 2013

Senderanlage für Radio- und Fernsehprogramme auf dem höchsten (frei zugänglichem) Berg der bayerischen Rhön. Hier Nahaufnahme, des schon von weitem zu sehen und alles überragenden Sendeturm mit 208 Meter Höhe. Seit 25. November 2008 ist der Abschluss der Grundnetzsenderumstellungen auf DVB-T in Bayern erfolgt. Durch die zusätzlichen Standorte ist der kostengünstige digitale Fernsehempfang für über 90 Prozent der Haushalte möglich. Somit haben der Bayerische Rundfunk und das ZDF die politischen Vorgaben zur Digitalisierung der terrestrischen Versorgung bis 2010 in Bayern bereits zwei Jahre früher erfüllt.

Hart van Nederland – Nieuws
Zendmast Hoogersmilde ingestort

NOVEC is vandaag maandag 1 augustus van start met de opruimwerkzaamheden van grotere brokstukken van de op 15 juli ingestorte zendmast. Afgelopen week is gebruikt als voorbereiding hiervoor en het opruimen van kleinere brokstukken op en rond de toren en is de tui-constructie (de draden waarmee de zendmast vast stond) opgeruimd. Er zijn speciale rijwegen aangelegd en een 400 tons- en een 700 tons kraan op het terrein in gebruik. De totale opruimwerkzaamheden in Hoogersmilde duren nog tot in de tweede helft van augustus. Alticom, de eigenaar van de betonnen toren, doet aanvullend onderzoek naar de constructie en veiligheid van deze toren.

RTV Drenthe – Nieuws
Zendmast Hoogersmilde in gebruik genomen september 2012. Radio-programma De Brink live vanaf de zendmast. Drenthe NU Hij doet het weer. tv drenthe nu

De branden in de zendmasten van IJsselstein en Smilde hadden met elkaar te maken. Dat zegt de beheerder van de zendmasten NOVEC. In juli vorig jaar storte na een brand de zendmast van Smilde in. Het gevolg was maandenlang een slechte radio-ontvangst in een deel van Nederland.

RTV Utrecht – Er zijn nog veel vragen rondom de branden in zendmasten in IJsselstein en Hoogersmilde. Inmiddels zijn er zeker drie onderzoeken naar de oorzaak ervan. De Publieke Omroep wil weten wat er is gebeurd, maar ook de recherche en mastbeheerder Novec doen onderzoek naar de branden. RTV Utrecht maakte een reconstructie. 

HOOGERSMILDE – Bij de brand en het breken van de TV-mast in Hoogersmilde is niemand gewond geraakt. De brand brak rond 13.50 uur vrijdagmiddag uit op 180 meter hoogte en ruim anderhalf uur later brak de mast. Door de brand en de instorting zijn veel radio-en tv-zenders niet meer te ontvangen.

BR – Sender Grünten – Sendeanlage + Mastarbeiten, 2010