11 december 2021

De Grootste Kerstboom ontsteking 2021

6 oktober 2021

Bilsdale transmitter: Fire-damaged TV mast demolished

A huge TV and radio mast which was irreparably damaged by fire has been felled in a controlled demolition.

The Bilsdale transmitter caught fire on 10 August leaving more than 600,000 homes across Teesside, County Durham and North Yorkshire without a signal.

Arqiva, which operated the 1,030ft-high (314m) mast on the North York Moors, said it “acted quickly” to demolish it while weather conditions allowed.

A temporary replacement tower is due to be made operational next week.

Arqiva Mast Dismantling

5  september 2021

De RTBF installeerde afgelopen week nieuwe DAB+-antennes op de zendmast in Profondeville, halverwege tussen Namen en Dinant. Daar kwam het nodige spektakel bij kijken, want voor de klus werd een Zwitserse helikopter ingehuurd.

De RTBF-zendmast in Profondeville is 163 meter hoog en bevindt zich op een
hoogte van 252 meter tegenover de zeespiegel. De mast staat op de heuvel 7
Meuses in het dorpje Rivière, waardoor de zendersite meestal wordt aangeduid als
7 Meuses. Overigens ook toeristisch een aanrader, want je hebt er een
spectaculair ‘point de vue’. Lees het hele verhaal bij RadioVisie.eu 

Gerbrandytoren: De grootste kerstboom van Europa

In de koude decembermaand wordt de Gerbrandytoren in IJsselstein omgetoverd tot een feestelijk geheel dat van mijlenver te zien is. De toren is 372 meter hoog, hoger dan de Eiffeltoren. Hoewel het niet echt een kerstboom is, wordt het wel officieel erkend als de grootste kerstboom van Europa. 31 december 2019

The biggest christmas tree of Europe, Gerbrandytower IJsselstein, The Netherlands

Een kleine impressie van de Sunset (mini)meeting van drone fanatics. An impression of the (mini)sunset meeting of drone fanatics. Dit keer vlogen wij bij de Gerbrandytoren in IJsselstein, aka de grootste kerstboom van Europa. This time we were flying around the communications tower, Gerbrandy tower in IJsselstein the Netherlands. The biggest christmas tree of Europe. 30 december 2019

SK Inerflex blusgasinstallatie voor Gerbrandytoren – Saval B.V. (2019)

De Gerbrandytoren, ook bekend als Zendmast Lopik, is met 372 meter de hoogste  constructie van Nederland. Het is een van de belangrijkste zendmasten van Nederland voor FM-radio, televisie en alarmeringen van hulpdiensten. De toren bestaat uit een betonnen toren van ongeveer 100 meter hoog, daarop een stalen mast van 260 meter en een antenne, waardoor de totale hoogte 372 meter is. De stalen mast heeft een diameter van 2 meter, weegt 235 ton en wordt door tuidraden gesteund. De stalen mast hebben wij voorzien van een nieuw detectie- en blusgassysteem.

6 september 2017

How do we maintain communication masts?

Rondleiding Gerbrandytoren Fotowedstrijd IJsselstein

Op 6 december 2017 waren de prijswinnaars van Fotowedstrijd IJsselstein uitgenodigd voor een rondleiding op grote hoogte boven IJsselstein in de Gerbrandytoren. Eigenaar Alticom Datacenters opende voor één keer de deuren tot de inmiddels wereldberoemde toren.

Alticom Toren Loon op Zand
2015

29 januari 2015

Van Rossem Vertelt: Zendmasten

23 april 2015

Hoogste toren van Nederland… | Het Klokhuis

1 april 2014

Sprengung des Sendemasten Harburg

Sprengung des Sendemasten Harburg (Sender Hühnerberg in Schwaben)

Am 1. April 2014 wurde der Sender Hühnerberg bei Harburg in bayerisch Schwaben gesprengt. Er sendete folgende BR-Programme: 91,9 Bayern 1 (Schwaben) 96,1 Bayern 2 (Südbayern) 99,5 Bayern 3 93,1 BR-Klassik 107,6 B5 Aktuell Außerdem wurde noch ein privates Programm ausgestrahlt: 95,6 hitradio.rt1 nordschwaben Bis zur Eröffnung des neu gebauten Senders im Herbst 2014 wird von einem Kran aus gesendet. Bis Herbst 2013 wurde der Digitalradio-Kanal 12D ausgestrahlt. Während der Kran in Betrieb ist, wird vorrübergehend der Digitalradio-Kanal 11D des BRs ausgestrahlt. Bericht: a.tv aktuell vom 1. April 2014

Sprengung des Hühnerberg Funkturms bei Harburg (Schwaben)

Sprengung des Hühnerberg Funkturms bei Harburg (Schwaben) incl. Opferkamera!

Sendemast Kreuzberg – Sender, Sendeanlage, 2013

Senderanlage für Radio- und Fernsehprogramme auf dem höchsten (frei zugänglichem) Berg der bayerischen Rhön. Hier Nahaufnahme, des schon von weitem zu sehen und alles überragenden Sendeturm mit 208 Meter Höhe. Seit 25. November 2008 ist der Abschluss der Grundnetzsenderumstellungen auf DVB-T in Bayern erfolgt. Durch die zusätzlichen Standorte ist der kostengünstige digitale Fernsehempfang für über 90 Prozent der Haushalte möglich. Somit haben der Bayerische Rundfunk und das ZDF die politischen Vorgaben zur Digitalisierung der terrestrischen Versorgung bis 2010 in Bayern bereits zwei Jahre früher erfüllt.

Hart van Nederland – Nieuws
Zendmast Hoogersmilde ingestort

NOVEC is vandaag maandag 1 augustus van start met de opruimwerkzaamheden van grotere brokstukken van de op 15 juli ingestorte zendmast. Afgelopen week is gebruikt als voorbereiding hiervoor en het opruimen van kleinere brokstukken op en rond de toren en is de tui-constructie (de draden waarmee de zendmast vast stond) opgeruimd. Er zijn speciale rijwegen aangelegd en een 400 tons- en een 700 tons kraan op het terrein in gebruik. De totale opruimwerkzaamheden in Hoogersmilde duren nog tot in de tweede helft van augustus. Alticom, de eigenaar van de betonnen toren, doet aanvullend onderzoek naar de constructie en veiligheid van deze toren.

RTV Drenthe – Nieuws
Zendmast Hoogersmilde in gebruik genomen september 2012. Radio-programma De Brink live vanaf de zendmast. Drenthe NU Hij doet het weer. tv drenthe nu

De branden in de zendmasten van IJsselstein en Smilde hadden met elkaar te maken. Dat zegt de beheerder van de zendmasten NOVEC. In juli vorig jaar storte na een brand de zendmast van Smilde in. Het gevolg was maandenlang een slechte radio-ontvangst in een deel van Nederland.

RTV Utrecht – Er zijn nog veel vragen rondom de branden in zendmasten in IJsselstein en Hoogersmilde. Inmiddels zijn er zeker drie onderzoeken naar de oorzaak ervan. De Publieke Omroep wil weten wat er is gebeurd, maar ook de recherche en mastbeheerder Novec doen onderzoek naar de branden. RTV Utrecht maakte een reconstructie. 

HOOGERSMILDE – Bij de brand en het breken van de TV-mast in Hoogersmilde is niemand gewond geraakt. De brand brak rond 13.50 uur vrijdagmiddag uit op 180 meter hoogte en ruim anderhalf uur later brak de mast. Door de brand en de instorting zijn veel radio-en tv-zenders niet meer te ontvangen.

BR – Sender Grünten – Sendeanlage + Mastarbeiten, 2010