Herbouw zendmast Hoogersmilde

 
<< 01 >>
 

BAM herstelt schade telecommunicatietoren Hoogersmilde

 
Gepost op 04-11-2011 | BAM start met reparatie zendmast..

Begin deze week (44) zijn de werkzaamheden aan de toren van  Hoogersmilde door de BAM gestart. Aan de noordoost zijde van de toren is een  goederenlift aangebracht.

Kite Aerial Photography | Foto's vanuit de lucht gemaakt door Menno Bos.


Met dank aan Menno Bos. | Kite Aerial Photography


Met dank aan Menno Bos. | Kite Aerial Photography
 


Met dank aan Menno Bos. | Kite Aerial Photography
 

Zaterdag 14 januari | Kite Aerial Photography | Foto's vanuit de lucht gemaakt door Menno Bos
 

klik op de foto voor uitvergroting

klik op de foto voor uitvergroting

De foto's zijn met behulp van een vlieger, in de vlieger lijn hangt zgn rig. Daarin zit de camera en een stukje elektronica wat zorgt dat de camera dmv servo's kan roteren en verticaal maximaal 4 standen kan aan nemen en afdrukt. Ik kan vooraf het roteren instellen, b.v. in 12 stappen 360 graden maken. In die stappen kan ik instellen of de camera 1, 2, 3, of 4 standen verticaal aanneemt terwijl hij in elke stand 1 foto maakt. In dit voorbeeld maakt de camera dus 12 x 4 foto's.

Daarnaast heb ik een systeem waarbij ik dmv afstand besturing en via een beeld schermpje de camera elke gewenste positie in kan laten nemen die nodig is om een foto te maken. Op het beeldschermpje zie ik wat de camera ziet dmv een draadloze video verbinding. De afstand besturing is gelijk aan met waar mee model vliegtuigjes en helikopters worden bestuurd. Ook in dit systeem zorgen servo's voor de bewegingen van de camera.

 

Dit is de rig met camera, in het groene doosje zit de elektronica. Het gele tandwiel wordt aan gedreven door een servo en zorgt dus voor de rotatie.. Onder het groene doosje ter hoogte van de camera zit een servo die de verticale acties verzorgt.
 

  Schematische ziet dat er zo uit.

Beton met pomp en lift naar 85 meter hoogte

Hoogersmilde - BAM Gebouwenservice herstelt de schade aan de 294 meter hoge zendmast in het Drentse Hoogersmilde. De 30 kuub beton die nodig is om de klus te klaren wordt met betonpomp en bouwlift omhoog gebracht.

BAM herstelt de betonnen bordessen van de 15de tot en met de 23ste verdieping. De aannemer vervangt ook de gevelkozijnen tussen de bordessen en de stalen balustradehekken. “We hakken het beschadigde beton weg tot aan het gezonde vaste deel”, zegt projectbegeleider Ruud Bekendam. “Daarna lassen we de bewapeningsstaven op de juiste lengte.” Vervolgens worden de bordesvloeren gestort. Het beton (C28/35) dat daar voor nodig is, wordt met een betonpomp van NBC uit Leek op 85 meter hoogte gebracht. “Voor de kleine stortjes is het onzinnig om een pomp te gebruiken. Dan gebruiken we kruiwagens, die gaan per zes of acht omhoog in de bouwlift (2,5 ton) die naast de toren staat opgesteld. ” De 294 meter hoge zendmast raakte op 15 juli van dit jaar zwaar beschadigd. Doordat brand was ontstaan op een hoogte van circa 100 meter, knakte het metalen deel van de mast. De bovenste helft van de zendmast gleed rechtstandig naar beneden, de onderste helft kapseisde. Daarbij ontstond schade aan bordessen, puien en hekwerk

 http://www.cobouw.nl
 

 
<< 01 >>
 

Alle legale Radio en TV Zenders in Nederland